Main navigation back
Allianz - Allianz Ελλάδος

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τα Κεντρικά μας Γραφεία βρίσκονται:

Λ. Αθηνών 110, Κτίριο Γ΄ 
104 42 Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 69 05 500
(καθημερινά 08:30 - 16:30 / Παρασκευή 15:30)

Τηλέφωνο: 210 69 99 999
(καθημερινά 08:30 - 16:30 | Παρασκευή 15:30)

Fax: 210 69 97 574

Φόρμα Επικοινωνίας

customercontact@allianz.gr

Συνεργάτες
Βρείτε τον κοντινότερο σε εσάς:

Δίκτυο Συνεργατών

  • Κεντρ. Γραφεία
  • Εξυπηρέτηση
  • Δίκτυο

Η Allianz γιορτάζει την 125η επέτειό της

Το 2015 η Allianz κάνει μια αναδρομή στα 125 χρόνια της ιστορίας της: Στις 5 Φεβρουαρίου του 1890 η εταιρία εγγράφηκε στο εμπορικό μητρώο για πρώτη φορά. Ξεκινώντας ως μια γερμανική ασφαλιστική εταιρία μεταφορών, η Allianz εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια στον παγκοσμίως ενεργό φορέα παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που είναι σήμερα. Αυτά τα τελευταία 125 χρόνια δεν έχουν σημειωθεί αλλαγές μόνο στις ανάγκες των ιδιωτών και εταιρικών πελατών, αλλά και στη δομή της κοινωνίας στις διάφορες χώρες. Οι αλλαγές αυτές είχαν σημαντική επίδραση στην ανάπτυξη της Allianz. Η μονογραφία "Allianz. Η ιστορία μιας Εταιρείας 1890-2015", η οποία θα κυκλοφορήσει στα τέλη Φεβρουαρίου από τον εκδοτικό οίκο CH Beck, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις διάφορες περιόδους αλλά και τη διεθνή επέκταση της εταιρίας.

Εστιάζοντας στα ζητήματα του μέλλοντος

Οι δραστηριότητες γύρω από την 125η επέτειο της Allianz επικεντρώνονται κυρίως στο τί επιφυλάσσει το μέλλον. Παρόλα αυτά, κυρίαρχες τάσεις όπως οι δημογραφικές εξελίξεις, η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις τους, ήδη διαμορφώνουν τον κόσμο σήμερα, άρα μακροπρόθεσμες και βιώσιμες λύσεις σε ένα διασυνδεδεμένο κόσμο μπορούν να αναπτυχθούν μόνο μέσω του διαλόγου μεταξύ μας. Ο Michael Diekmann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE, εξηγεί: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι ένας εποικοδομητικός διάλογος που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, θα βοηθήσει τόσο την κοινωνία όσο και τους εαυτούς μας να ξεπεράσουμε τις ποικίλες προκλήσεις που τίθενται από το μέλλον."

Η Allianz θέλει να συμβάλει σε αυτή τη διαδικασία και να δώσει το έναυσμα να ξεκινήσει ένας διάλογος με όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες. Μια άλλη δημοσίευση της Allianz αναμένεται να κυκλοφορήσει σχετικά με αυτό. Η συλλογή με τίτλο «Ο κόσμος μας και εμείς" περιέχει άρθρα από διεθνούς φήμης ακαδημαϊκούς και εξειδικευμένους επαγγελματίες της Allianz. Οι άνθρωποι αυτοί διερευνούν τις επιπτώσεις που θα έχουν οι κυρίαρχες τάσεις της δημογραφικής και κλιματικής αλλαγής στη ζωή των επόμενων γενεών. Οι αναλύσεις αυτές δεν περιορίζονται στην αναφορά συναρπαστικών, αν και μερικές φορές ανησυχητικών, γεγονότων. Αντίθετα, προσφέρουν διορατικές αναλύσεις, προβλέψεις για το μέλλον και προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις.

Τα ευρήματα τους αποτελούν τη βάση για τις δύο εκδηλώσεις δημοσίου διαλόγου με καλεσμένους διεθνείς εκπροσώπους από το χώρο της πολιτικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της οικονομίας και της κοινωνίας. Οι εκδηλώσεις αυτές θα λάβουν χώρα στο Βερολίνο (4 Φεβρουαρίου) και το Μόναχο (21 Απριλίου), και θα επικεντρωθούν στα θέματα της δημογραφικής και κλιματικής αλλαγής, αντίστοιχα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Είστε δημοσιογράφος και έχετε κάποια ερώτηση, πρόταση ή σχόλιο;

Στείλτε το μήνυμά σας στη Διεύθυνση Market Management & Επικοινωνίας:

marketing@allianz.gr

Ο ολοκληρωμένος διάλογος οδηγεί σε βιώσιμες λύσεις

Επιπλέον, η Allianz θα διοργανώσει φόρουμ συζητήσεων σε 20 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο - από τη Βιέννη έως την Πούνε, την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Όλοι οι εργαζόμενοι σε παγκόσμιο επίπεδο καλούνται να συνεισφέρουν τις γνώσεις και τις ερωτήσεις τους σε μια ενεργή ανταλλαγή απόψεων με τους ειδικούς. Ο κύριος στόχος εδώ είναι να κατανοήσουμε καλύτερα τις επιπτώσεις των συχνά αφηρημένων εννοιολογικά κυρίαρχων τάσεων και να τις εντάξουμε σε ένα τοπικό πλαίσιο: τι σημαίνει «υπερθέρμανση του πλανήτη» και τι «γηράσκουσα κοινωνία» για τους ανθρώπους και τις κοινωνίες της κάθε χώρας; Τί είδους προκλήσεις και προβλήματα θα δημιουργήσουν οι τάσεις αυτές στους πελάτες της Allianz στις επιμέρους αγορές; Με ποιες λύσεις μπορεί να συνεισφέρει η Allianz στην εξασφάλιση του μέλλοντος όντας μια ισχυρή χρηματοοικονομική κοινότητα και ένας υπεύθυνος εταίρος;

Πρακτικές προτεραιότητες για το μέλλον

Η Allianz επιθυμεί επίσης να θέσει σαφείς προτεραιότητες των οποίων οι συνέπειες θα είναι εμφανείς και μετά το πέρας της 125ης επετείου της. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, η χρηματοδότηση του Περιβαλλοντολογικού Ιδρύματος και του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Allianz θα αυξηθεί συνολικά κατά €12,5εκ. Τα κεφάλαια αυτά θα επενδυθούν σε πρακτικές εφαρμογές, με σκοπό κυρίως την ανάπτυξη συνεργατικού πνεύματος μεταξύ των γενεών, την ένταξη των περιθωριοποιημένων ομάδων στην κοινωνία, όπως επίσης την εκπαίδευση και θέματα συσχετιζόμενα με τις αξίες.

Επιπλέον, η Allianz παρατείνει τη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης και Τεχνολογίας (ESMT) στο Βερολίνο, παρέχοντας συνολικά 125 υποτροφίες. "Αυτές οι υποτροφίες για σπουδές στο Βερολίνο απευθύνονται σε ταλαντούχους νέους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι διαφορετικά δε θα ήταν σε θέση να αντέξουν οικονομικά αυτού του είδους εκπαίδευσης στο πλαίσιο των υφιστάμενων συνθηκών», εξηγεί ο Diekmann.

Τέλος, από το καλοκαίρι και μετά, θα λάβουν χώρα στα πέντε γήπεδα που φέρουν το όνομα Allianz σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις για τους εργαζόμενους, τις οικογένειες, τους φίλους τους, καθώς επίσης τους πελάτες και τους επιχειρηματικούς μας εταίρους. Τα έσοδα από αυτές τις δράσεις θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έργων που υλοποιούνται για τη στήριξη παιδιών.

 

Μόναχο, 4 Φεβρουαρίου 2015

 

Allianz - Allianz125_Standard_logo_Blue