Main navigation back
Allianz - AZ_Central_Building

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τα Κεντρικά μας Γραφεία βρίσκονται:

Λ. Αθηνών 110, Κτίριο Γ΄ 
104 42 Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 69 05 500
(καθημερινά 08:30 - 16:30 / Παρασκευή 15:30)

Τηλέφωνο: 210 69 99 999
(καθημερινά 08:30 - 16:30 | Παρασκευή 15:30)

Fax: 210 69 97 574

Φόρμα Επικοινωνίας

customercontact@allianz.gr

Συνεργάτες
Βρείτε τον κοντινότερο σε εσάς:

Δίκτυο Συνεργατών

  • Κεντρ. Γραφεία
  • Εξυπηρέτηση
  • Δίκτυο

Ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά βλέπει η Allianz Ελλάδος

Ενίσχυση μεριδίου αγοράς στις Γενικές Ασφαλίσεις και υψηλή κερδοφορία.

Συνολικό κύκλο εργασιών που άγγιξε τα €199 εκατ. πέτυχε η Allianz Ελλάδος το 2014 από όλες τις δραστηριότητες (ασφαλίσεις, αμοιβαία κεφάλαια και λοιπές θυγατρικές), με ενίσχυση του μεριδίου αγοράς στον κλάδο των Γενικών Ασφαλίσεων και κερδοφορία που εκτιμάται ότι θα υπερβεί τους στόχους που είχαν τεθεί για μία ακόμα χρονιά.

Στα παραπάνω αλλά και στις δυσχερείς συνθήκες της αγοράς και τους σκοπέλους που πρέπει να αντιμετωπίσει η Εταιρία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, απευθυνόμενος στους Συνεργάτες Πωλήσεων που παρευρέθηκαν στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την έναρξη του νέου έτους τονίζοντας την έξαρση του ανταγωνισμού, τις συνέπειες αυτού στην αμοιβή διαμεσολάβησης αλλά και τις νομοθετικές αλλαγές που επηρέασαν τον κλάδο.

«Το 2014 αφήνει πίσω του τις αναμνήσεις μιας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς και προφανώς οι δυσκολίες της αγοράς μας για άλλη μια φορά έκλεψαν την παράσταση. Ανταγωνισμός στα άκρα στις Γενικές Ασφαλίσεις, κυρίως στην επαρχία όπου οι τιμές κυμάνθηκαν, ακόμη και από τις θεωρούμενες σοβαρές εταιρείες σε πτωχευτικά επίπεδα. Ήταν όμως το 2014 η χρονιά της δραματικής συρρίκνωσης των αμοιβών διαμεσολάβησης και πλέον οι διαμεσολαβούντες καλούνται να κερδίσουν περισσότερες πωλήσεις για να επιβιώσουν. Οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, προφανώς και δεν έχουν ακόμη εμπεδωθεί από την αγορά και το 2015 θα κριθούμε για το πόσο συνεπείς είμαστε στην επιμελή τήρηση των προβλεπόμενων κυρίως σε θέματα οικονομικής διαχείρισης.»

Επικοινωνήστε μαζί μας

Είστε δημοσιογράφος και έχετε κάποια ερώτηση, πρόταση ή σχόλιο;

Στείλτε το μήνυμά σας στη Διεύθυνση Market Management & Επικοινωνίας:

marketing@allianz.gr

Οι προκλήσεις της αγοράς αποτελούν ευκαιρίες ανάπτυξης για σοβαρούς οργανισμούς και ανθρώπους των πωλήσεων με υψηλό επαγγελματισμό «Η κατ’ αρχήν σταθερότητα της αγοράς και στη συνέχεια η αναπτυξιακή της προοπτική προφανώς δεν εξαρτώνται από εμάς,» υπογράμμισε ο κ. Παπανικολάου για να προσθέσει «η αγορά αυτή όμως συνεχίζει να αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για έναν οργανισμό που σέβεται και υπηρετεί αυτούς που τον εμπιστεύονται. Σήμερα δε αυτή η δέσμευσή μας που γίνεται καθημερινά πράξη από όλους τους ανθρώπους μας είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Η αβεβαιότητα που γεννούν οι τρέχουσες εξελίξεις απαιτούν την επαγγελματική θωράκιση του κάθε σοβαρού επαγγελματία σε οργανισμούς που σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα και που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ξεπεράσουν περιόδους κρίσης όχι μόνον αλώβητοι αλλά και ενισχυμένοι.»

Και τη νέα χρονιά, η προσοχή της Εταιρίας μένει στραμμένη στην ψηφιοποίηση και την πελατοκεντρικότητα , φιλοδοξώντας μεγαλύτερη ανάπτυξη στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων αλλά και στην δραστηριότητα ζωής.

Πέρα από την πορεία της Allianz Ελλάδος τη χρονιά που μας πέρασε καθώς και τα σχέδια της για το μέλλον, ο κ. Πέτρος Παπανικολάου, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα 125 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ασφάλιση που κλείνει το 2015 ο Όμιλος Allianz, επισημαίνοντας τα εξής: «Το 2015 είναι η 125η χρονιά στην παγκόσμια ιστορία της Allianz, του ισχυρότερου ιστορικά ασφαλιστικού ομίλου στον κόσμο. Η συμβολή μας στην ευημερία των κοινωνιών μέσα από την παροχή του αγαθού της ιδιωτικής ασφάλισης είναι και αναγνωρίσιμη και ανεκτίμητη. Η ευθύνη όλων που φέρουμε στους επαγγελματικούς ώμους μας την εκπροσώπηση αυτού του οργανισμού μας καθιστά και περισσότερο εστιασμένους στην επίτευξη των στόχων μας κοντά σε κάθε συνάνθρωπό μας που εμπιστεύεται σε εμάς τις πιο σημαντικές ανάγκες της ίδιας του της ζωής.»

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2014

 

Allianz - Photo_CEO_AZGreece