Πιστωτικές κάρτες 
Τώρα μπορείτε να πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα και να τα εξοφλείτε έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις! 

Μάθετε περισσότερα
Νέος Εξουσιοδοτημένος Συνεργάτης Ευρωπαϊκής Πίστης-4
Το μοντέλο εξυπηρέτησής μας 
Ο Ασφαλιστικός μας Διαμεσολαβητής είναι πάντα δίπλα σας, για να σας βοηθά και για να σας καθοδηγεί, προκειμένου να σας εξασφαλίσει αυτό που επιθυμείτε, ιδιαίτερα τη δύσκολη στιγμή που θα τον χρειαστείτε.

Μάθετε περισσότερα

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ESG προσέγγιση στην επιχειρησιακή δραστηριότητα

Για την ασφάλιση και τις επενδύσεις, λαμβάνουμε υπόψη πάντα τους παράγοντες ESG (περιβαλλοντικοί, κοινωνικοί, διακυβέρνηση): Αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας τόσο για τα δικά μας κεφάλαια όσο και των πελατών μας, αναζητούμε βιώσιμες επενδύσεις, αξιοποιούμε τη γνώση μας για ζητήματα ESG για τη μείωση του κινδύνου στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια μας κι ενσωματώνουμε παράγοντες ESG στις επενδυτικές μας διαδικασίες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ενσωμάτωση των παραγόντων ESG στη διαχείριση των επενδύσεων δεν είναι μία βραχυπρόθεσμη τάση αλλά μακροπρόθεσμα θα αλλάξει τις επιχειρήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Κανονισμό SFDR που αφορούν τα προϊόντα μας, θα βρείτε εδώ.

Ανάπτυξη με βιώσιμες Επενδύσεις

Βιώσιμη Επένδυση (ESG) είναι η επένδυση σε μία οικονομική δραστηριότητα που συνεισφέρει σε έναν περιβαλλοντικό σκοπό, όπως μετριέται για παράδειγμα από δείκτες αποτελεσματικότητας βασικών πόρων, σε σχέση με την χρήση της ενέργειας, της ανανεώσιμης ενέργειας, πρώτων υλών, νερού και γης, για την παραγωγή αποβλήτων και εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, ή σε σχέση με την επίπτωση στη βιοποικιλότητα και την κυκλική οικονομία, ή η επένδυση σε μία οικονομική δραστηριότητα που συνεισφέρει προς έναν κοινωνικό σκοπό, ειδικότερα, μία επένδυση που συνεισφέρει στην εξάλειψη της κοινωνικής ανισότητας, ή που προωθεί την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική ένταξη και τις εργασιακές σχέσεις, ή μία επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό ή οικονομικά ή κοινωνικά μη προνομιούχες κοινότητες, υπό την προϋπόθεση ότι τέτοιου είδους επενδύσεις δεν βλάπτουν ουσιωδώς κάποιον από τους ανωτέρω στόχους και ότι οι εταιρείες προς τις οποίες επενδύουν ακολουθούν καλές πρακτικές διακυβέρνησης και συγκεκριμένα σε σχέση με υγιείς δομές διαχείρισης, σχέσεις εργαζομένων, αποζημίωση προσωπικού και συμμόρφωση με τη φορολογική νομοθεσία.

Ενσωμάτωση των κινδύνων βιωσιμότητας στη διαδικασία λήψης επενδυτικών αποφάσεων

Η αντίληψη μας σε σχέση με τους κινδύνους βιωσιμότητας περιλαμβάνει τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και τις σχετικές με την διακυβέρνηση περιστάσεις, που αν επέλθουν, δύνανται να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην περιουσία, την κερδοφορία ή την φήμη του Ομίλου Allianz ή κάποιας εταιρείας μέλους του Ομίλου. Παράδειγμα τέτοιων κινδύνων είναι η κλιματική αλλαγή, η  απώλεια της βιοποικιλότητας, η παραβίαση αναγνωρισμένων εργασιακών προτύπων και η διαφθορά.

Η Allianz έχει εφαρμόσει μια προσέγγιση σε όλο τον Όμιλο για την ενσωμάτωση της βιωσιμότητας σε ολόκληρη την επενδυτική διαδικασία για όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα ασφάλιστρα πελατών (με εξαίρεση τα ασφάλιστρα για ασφαλιστικά προϊόντα που συνδέονται με επενδύσεις), υπόκεινται στα ίδια κριτήρια βιωσιμότητας. Αυτό ισχύει επίσης για την Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη Μ.Α.Α.Ε. και την επενδυτική στρατηγική για τα ασφαλιστικά επενδυτικά της περιουσιακά στοιχεία. Αυτή η προσέγγιση σε επίπεδο Ομίλου διασφαλίζει ότι οι κίνδυνοι βιωσιμότητας λαμβάνονται υπόψη σε όλη τη διαδικασία λήψης επενδυτικών αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της Επενδυτικής Στρατηγικής, της Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων, της Παρακολούθησης Επενδύσεων και της Διαχείρισης Κινδύνων. Προς τον σκοπό αυτό η Allianz Investment Management SE (AIM), υποστηρίζει την Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη Μ.Α.Α.Ε. με την παροχή των απαραίτητων πληροφοριών και εκθέσεων.

Η πραγματοποίηση των επενδύσεων, διενεργείται από την Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη Μ.Α.Α.Ε. και επιλεγμένους διαχειριστές κεφαλαίου, στους οποίους η Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη Μ.Α.Α.Ε. δίνει σαφείς προδιαγραφές σχετικά με την εξέταση των κινδύνων βιωσιμότητας.

H Allianz Ευρωπαίκή Πίστη Μ.Α.Α.Ε. ακολουθεί μία κατανοητή και καλά θεμελιωμένη προσέγγιση ως προς την ενσωμάτωση των κινδύνων βιωσιμότητας σε σχέση με την επένδυση όλων των ασφαλιστικών επενδύσεων (με την εξαίρεση των υποκείμενων επενδύσεων των Unit Linked ασφαλιστικών προϊόντων), η οποία συμπεριλαμβάνει:

1. Την επιλογή, την ανάθεση και την παρακολούθηση των διαχειριστών κεφαλαίου που επενδύουν τα περιουσιακά στοιχεία της Allianz: 

Κατά την επιλογή, ανάθεση και παρακολούθηση των Διαχειριστών Περιουσιακών Στοιχείων που επενδύουν τα περιουσιακά στοιχεία της Allianz, η Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη Μ.Α.Α.Ε., λαμβάνει υπόψη εκτός από τους οικονομικούς παράγοντες, παράγοντες περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και παράγοντες διακυβέρνησης.

Όλοι οι Διαχειριστές Περιουσιακών Στοιχείων που επενδύουν για λογαριασμό της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη Μ.Α.Α.Ε. απαιτείται να ενσωματώνουν παράγοντες αειφορίας/ESG στην επενδυτική τους διαδικασία.

Οι Διαχειριστές Περιουσιακών Στοιχείων, μπορεί να πληρούν τις εν λόγω προϋποθέσεις είτε έχοντας προσυπογράψει  της Αρχές για Υπεύθυνη Επένδυση (Principles for Responsible Investment - PRI) (με αξιολόγηση PRI τουλάχιστον Β) ή έχοντας καθιερώσει τις δικές τους πολιτικές αειφορίας/ESG1.

Περαιτέρω, υποχρεούνται να συμμορφώνονται με όλα τα κριτήρια συγκεκριμένων εξαιρέσεων της Allianz (λεπτομέρειες στο σημείο 4.).

Οι Διαχειριστές Περιουσιακών Στοιχείων παρακολουθούνται στενά από την Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη Μ.Α.Α.Ε. ως προς την εκπλήρωση των προϋποθέσεων των σχετικών κριτηρίων εξαίρεσης και ως προς την συμμόρφωση με τις δικές του πολιτικές αειφορίας.

Ως προς την περιουσία που διαχειρίζεται εσωτερικά η Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη Μ.Α.Α.Ε., συμμορφωνόμαστε με τον Πρότυπο Κανόνα της Allianz σε σχέση με τις Επενδύσεις, που περιγράφει την ενσωμάτωση ESG στην διαδικασία διαχείρισης των επενδύσεων μας.

Η ΑΙM, λειτουργεί ως υποστηρικτική νομική οντότητα στην παρακολούθηση και αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τα κριτήρια αειφορίας.

2. Την ανάδειξη, ανάλυση και την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων βιωσιμότητας/ ESG:

Οι επενδυτικές συναλλαγές  σε μη εισηγμένες (non listed) κατηγορίες επενδύσεων, όπως ακίνητη περιουσία, υποδομές και ιδιωτικές τοποθετήσεις, παρακολουθούνται από την Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη Μ.Α.Α.Ε. σε συνεργασία με την AIM και  τους Διαχειριστές Περιουσιακών Στοιχείων του Ομίλου σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές αειφορίας/ ESG2.

Οι κατευθυντήριες γραμμές αειφορίας, βασίζονται σε διεθνή πρότυπα βέλτιστων πρακτικών και περιλαμβάνουν παράγοντες όπως ο κίνδυνος βιοποικιλότητας, ο κίνδυνος προστατευμένων περιοχών, ο κίνδυνος εργατικού δυναμικού και ο κίνδυνος τοπικών κοινωνιών.

Όταν ένας κίνδυνος αειφορίας/ESG εντοπίζεται κατά την αξιολόγηση3, αποφασίζεται σε επίπεδο Ομίλου Allianz από ειδικούς σε ζητήματα αειφορίας/ ESG και κινδύνων, να προχωρήσει με την συναλλαγή, ή να προχωρήσει έχοντας ζητήσει τον μετριασμό και την διαχείριση των κινδύνων αειφορίας/ ESG, ή να αρνηθεί την συναλλαγή για λόγους αειφορίας/ ESG.

Για επενδύσεις σε εισηγμένες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως κρατικά ομόλογα, εταιρικά ομόλογα και δημόσια ίδια κεφάλαια, η Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη Μ.Α.Α.Ε. συνεργάζεται με την AIM και εφαρμόζει δεδομένα αειφορίας/ ESG που παρέχονται από τον εξωτερικό πάροχο δεδομένων αειφορίας / ESG την MSCI σε συνδυασμό με τον Όμιλο Allianz για την αξιολόγηση σημαντικών κινδύνων αειφορίας/ ESG και τους λαμβάνουν υπόψη κατά τον σχεδιασμό/διοίκηση του χαρτοφυλακίου.


3. Πολιτική Ενεργού Συμμετοχής

Διμερής Δέσμευση:

Εκ μέρους όλων των ασφαλιστικών της θυγατρικών, η Allianz SE συνομιλεί με τις επιλεγμένες εταιρείες προς επένδυση, στις οποίες η Allianz υποδεικνύει τους συστηματικούς κινδύνους αειφορίας/ ESG και/ή τις κύριες δυσμενείς επιπτώσεις. Η δέσμευση αποσκοπεί στο να ενισχύσει τη διαχείριση ζητημάτων ESG από πλευράς της εκδότριας εταιρείας και να παρακινήσει τη βελτίωση των συνολικών επιδόσεών της στην αειφορία. Η ουσιαστική αλλαγή μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια και, ως εκ τούτου, η Allianz βλέπει τη δέσμευση ως μια συνεχή διαδικασία που μπορεί να είναι τόσο επιδραστική όσο και αμοιβαία επωφελής. Η Allianz δεν θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτή τη θετική αλλαγή εάν αποσύρει αυτόματα τις επενδύσεις της. Ωστόσο, εάν η δέσμευση αποδειχθεί ανεπιτυχής, η Allianz ενδέχεται να αποχωρήσει από ορισμένους εκδότες. Επιπλέον, οι εσωτερικοί διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων της Allianz, η AllianzGI και η PIMCO πραγματοποιούν δεσμεύσεις ειδικές για το ESG για λογαριασμό των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων τους, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών επενδυτικών περιουσιακών στοιχείων της Allianz.
-Συνεργατική δέσμευση: Οι συνεργατικές δεσμεύσεις μπορούν να λάβουν τη μορφή πολλαπλών επενδυτών που απευθύνονται σε μία μόνο εταιρεία ή πολλές εταιρείες και στην αλυσίδα αξίας τους σε έναν μόνο τομέα. Η συνεργασία εδραιώνει τις προσπάθειες των εμπλεκόμενων μερών, επιτρέποντας πιο αποτελεσματικές και προσανατολισμένες στη λύση συζητήσεις σε μεγαλύτερο επίπεδο. Η Allianz υποστηρίζει συνεργατικές δεσμεύσεις όπου είναι δυνατόν ως πιο αποτελεσματική και αποδοτική μορφή επενδυτικής διαχείρισης, ιδίως μέσω πρωτοβουλιών όπως η Δράση για το Κλίμα 100+.
- Δέσμευση διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων: Το πρόγραμμα δέσμευσης διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων καλύπτει διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων ιδιωτικών και δημοσίων αγορών. Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων έχουν εντατικές σχέσεις με τις εταιρείες στις οποίες επενδύονται και την οργανωτική δομή, την τεχνογνωσία και τις αναλυτικές δεξιότητες να αξιολογούν και να δεσμεύουν ενεργά τις εταιρείες, συχνά μέσω ειδικών ομάδων διαχείρισης. Η Allianz γνωστοποιεί ξεκάθαρα τις επιδιώξεις της στους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και τους υποστηρίζει να ευθυγραμμίσουν τις επενδύσεις τους και τις δραστηριότητες διαχείρισης για να εκπροσωπήσουν καλύτερα τις μακροπρόθεσμες επιδιώξεις της Allianz σε θέματα βιωσιμότητας και κλίματος.
- Ψηφοφορία: Τα δικαιώματα ψήφου ασκούνται από την AllianzGI ή από εξωτερικούς διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται εντολές μετοχών για λογαριασμό του Ομίλου Allianz. 

4. Συγκεκριμένοι τομείς και εταιρείες εξαιρούνται από τις ασφαλιστικές επενδύσεις

Αυτό καλύπτει: (1) Την εξαίρεση εταιρειών που παράγουν ή σχετίζονται με αμφιλεγόμενα όπλα5, (2) Την εξαίρεση των επιχειρηματικών μοντέλων με βάση τον άνθρακα6, (3) Την απαγόρευση συγκεκριμένων κρατικών ομολόγων που έχουν εκδοθεί από χώρες που σχετίζονται με σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με σοβαρά ζητήματα διαχείρισης ανησυχιών αειφορίας, (4) Την εξαίρεση και απαγόρευση μεμονωμένων εκδοτών με υψηλό κίνδυνο αειφορίας ως αποτέλεσμα της διαδικασίας δέσμευσης, σε περιπτώσεις που η δέσμευση δεν ήταν επιτυχής. (5) Περιορισμός μη συμβατικού πετρελαίου και φυσικού αερίου και επιχειρηματικών μοντέλων που βασίζονται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.


5. Κίνδυνοι κλιματικής αλλαγής και δέσμευση απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα:

[1] Όπλα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των κατωτέρω διεθνών συμβάσεων (νάρκες κατά προσώπων). Σύμβαση κατά των Πυρομαχικών Διασποράς, Σύμβαση κατά των Βιολογικών και Τοξικών Όπλων (βιολογικά όπλα), και Σύμβαση κατά των Χημικών Όπλων.

[2] Εταιρείες οι οποίες παράγουν ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 30% (από 31 Δεκεμβρίου 2022 το ποσοστό θα διαμορφωθεί σε 25%)  της παραγόμενης ηλεκτρικής τους ενέργειας από θερμικό άνθρακα και/ή αποσκοπούν σε περισσότερα από 0,3 GW προσθήκη δυνατότητας βασιζόμενης σε θερμικό άνθρακα· με τον όρο εξαίρεση εννοούμε σε σχέση με τέτοιου είδους εταιρείες ότι οι μετοχικοί τίτλοι αφαιρούνται και ρευστοποιούνται και δεν λαμβάνει χώρα επανεπένδυσης σε εργαλεία σταθερού εισοδήματος, για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε δείτε εδώ.

6. Κίνδυνοι κλιματικής αλλαγής και μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα:

Η αποτροπή της υπερθέρμανσης του πλανήτη και ο μετριασμός της κλιματικής αλλαγής αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για την Allianz. Η Allianz δεσμεύεται να βοηθήσει στην επίτευξη της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα του 2015 και πιστεύει ότι η επίτευξη του στόχου της απαιτεί ταχεία απαλλαγή της παγκόσμιας οικονομίας από τον άνθρακα και κατεύθυνση προς τα καθαρά μηδενικά από άνθρακα επίπεδα εκπομπών έως το 2050. Η Allianz εντοπίζει και διαχειρίζεται τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με το κλίμα, με τους εξής τρόπους:

- Δέσμευση για πλήρη σταδιακή κατάργηση των επιχειρηματικών μοντέλων που βασίζονται στον άνθρακα σε όλα τα ασφαλιστικά επενδυτικά περιουσιακά της στοιχεία έως το 2040, το αργότερο. Η Allianz θα μειώσει τα όρια από το σημερινό 25% σε τελικά 0% το αργότερο το 2040.

- Περιορισμός της χρηματοδότησης σε επιχειρηματικά μοντέλα που βασίζονται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο7.

- Ως ιδρυτικό μέλος της Net-Zero Asset Owner Alliance (AOA), που έχει συγκληθεί από τον ΟΗΕ, η Allianz δεσμεύεται να ευθυγραμμίσει το ιδιόκτητο χαρτοφυλάκιό της με μέγιστη αύξηση θερμοκρασίας 1,5°C, δηλαδή καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050. Η Allianz έχει θέσει ενδιάμεσους στόχους για διάφορες επιλεγμένες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως το χαρτοφυλάκιο εταιρικών ομολόγων και διαπραγματεύσιμων μετοχών, τα περιουσιακά στοιχεία άμεσης και κοινοπραξίας σε ακίνητα, τις μετοχές σε υποδομές και το ιδιωτικό χρέος. Οι ενδιάμεσοι στόχοι ανανεώνονται σε 5ετή βάση με έτος βάσης το 2019.

7. Δοκιμές ακραίων καταστάσεων (stress-tests) και ανάλυση σεναρίων για την αλλαγή του κλίματος:

Οι εκτιμήσεις για την αλλαγή του κλίματος (ειδικά για τον κίνδυνο μετάβασης και τον φυσικό κίνδυνο) αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ασφαλιστικής και επενδυτικής στρατηγικής της Allianz. Η Allianz εφαρμόζει διάφορες ποσοτικές και ποιοτικές προσεγγίσεις για τη διεξαγωγή δοκιμών ακραίων καταστάσεων και ανάλυση σεναρίων λαμβάνοντας υπόψη τους μακροχρόνιους ορίζοντες στους οποίους μπορεί να εκτυλιχθεί η κλιματική αλλαγή και την υψηλή αβεβαιότητα σχετικά με την κατεύθυνση των μελλοντικών κλιματικών και οικονομικών εξελίξεων. Η Allianz εκτελεί αναλύσεις ευαισθησίας και σεναρίων με χρονικούς ορίζοντες έως το 2050 και περιλαμβάνει σενάρια για ομαλή ή άτακτη μετάβαση καθώς και καμία μετάβαση με αυξημένα επίπεδα φυσικού κινδύνου.

Περαιτέρω, η Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη Μ.Α.Α.Ε., εμπλέκεται στην επιλογή των περιουσιακών στοιχείων για τα ασφαλιστικά προϊόντα Unit Linked, στα οποία ο πελάτης φέρει τον επενδυτικό κίνδυνο και μαζί με αυτόν και τον κίνδυνο βιωσιμότητας των περιουσιακών στοιχείων στα οποία επενδύεται το ασφάλιστρο. Η Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη Μ.Α.Α.Ε. αναμένει ότι οι Διαχειριστές Περιουσιακών Στοιχείων των περιουσιακών στοιχείων των Unit Linked προϊόντων είτε έχουν συνυπογράψει της Αρχές της Υπεύθυνης Επένδυσης (PRI) είτε έχουν υιοθετήσει δική τους πολιτική αειφορίας/ ESG. Σε επίπεδο περιουσιακών στοιχείων, η Allianz Ελλάς Μ.Α.Ε., σε συνεργασία/με την υποστήριξη της AIM, αξιολογεί τους κινδύνους βιωσιμότητας με βάση του Δείκτη Morningstar Sustainability που βαθμολογεί το επίπεδο των μη διαχειρίσιμων κινδύνων βιωσιμότητας που σχετίζονται με τα περιουσιακά στοιχεία της ομότιμης ομάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την διαχείριση των κινδύνων αειφορίας/ ESG που περιλαμβάνονται στις επενδυτικές μας διαδικασίες, παρακαλούμε όπως δείτε στην Έκθεση αειφορίας και το Πλαίσιο Ενσωμάτωσης Αειφορίας/ ESG παραγόντων του Ομίλου.

 
1 Η Allianz έχει ορίσει υποχρεωτικά κριτήρια για μια τέτοια πολιτική ESG, όπως μια σαφή δομή διακυβέρνησης ESG, με σαφείς ρόλους και ευθύνες, ενσωμάτωση των ειδικών αρχών ESG και συνεκτίμηση των κανονιστικών απαιτήσεων.

2 Ανατρέξτε στο Πλαίσιο Ενσωμάτωσης ESG της Allianz για περισσότερες λεπτομέρειες.

3 Ο έλεγχος είναι η πρώτη φάση της διαδικασίας παραπομπής. Οδηγεί στον εντοπισμό συναλλαγών δυνητικά κρίσιμων για το ESG σε επίπεδο διαχείρισης επενδύσεων.

4 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσέγγιση ESG της AllianzGI, δείτε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσέγγιση ESG της PIMCO, δείτε εδώ.

5 Όπλα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των ακόλουθων διεθνών συμβάσεων: Σύμβαση της Οτάβα (νάρκες ξηράς κατά προσωπικού); Σύμβαση κατά των πυρομαχικών/βομβών διασποράς (πυρομαχικά/βόμβες διασποράς); Σύμβαση κατά των βιολογικών και τοξικών όπλων (βιολογικά όπλα); και της Σύμβασης κατά των Χημικών Όπλων (χημικά όπλα)..

6 Εταιρείες που αντλούν το 25% (από την 1η Ιανουαρίου 2023) ή περισσότερο των εσόδων τους από την εξόρυξη θερμικού άνθρακα; Εταιρείες που αντλούν το 25% (από την 1η Ιανουαρίου 2023) ή περισσότερο της παραγόμενης ηλεκτρικής τους ενέργειας από θερμικό άνθρακα και/ή αποσκοπούν σε περισσότερα από 0,3 GW προσθήκη δυνατότητας βασιζόμενης σε θερμικό άνθρακα; με τον όρο εξαίρεση εννοούμε σε σχέση με τέτοιου είδους εταιρείες ότι οι μετοχικοί τίτλοι αφαιρούνται και ρευστοποιούνται και δεν λαμβάνει χώρα επανεπένδυση σε εργαλεία σταθερού εισοδήματος, για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε δείτε εδώ.

7 Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη δήλωση της Allianz σχετικά με τα επιχειρηματικά μοντέλα πετρελαίου και τη Δήλωση για τα επιχειρηματικά μοντέλα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κλιματικούς στόχους της Allianz, ανατρέξτε στην Έκθεση Αειφορίας του Ομίλου Allianz.

Τα παραπάνω αποτελούν την Γνωστοποίηση Άρθρου 3 του Κανονισμού της ΕΕ Sustainable Finance Regulation

Πολιτικές για την αναγνώριση και προτεραιοποίηση των κύριων δυσμενών επιπτώσεων

Πολιτικές για την αναγνώριση και προτεραιοποίηση των κύριων δυσμενών επιπτώσεων βιωσιμότητας και δεικτών, περιγραφή των κύριων δυσμενών επιπτώσεων βιωσιμότητας και τυχόν ενεργειών σε σχέση με αυτές που έχουν γίνει ή, όπου τυγχάνει εφαρμογής, που έχουν σχεδιαστεί.

Η Allianz Ευρωπαίκή Πίστη Μ.Α.Α.Ε., λαμβάνει υπόψη τις κύριες δυσμενείς επιπτώσεις των επενδυτικών της αποφάσεων σε σχέση με τις ασφαλιστικές επενδύσεις περιουσιακών στοιχείων και έχει θέσει ένα ισχυρό πλαίσιο για να αναγνωρίζει και να αξιολογεί τις επιπτώσεις αυτές. Βασικές εσωτερικές πολιτικές προσδιορίζουν και διέπουν την προσέγγιση αυτή.

Με το παρόν, οι κύριες δυσμενείς επιπτώσεις βιωσιμότητας όπως οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, η απώλεια της βιοποικιλότητας, η εξάντληση των υδάτινων πόρων, η επεξεργασία επικίνδυνων αποβλήτων και τοξικών εκπομπών, οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η υγεία και ασφάλεια, οι δυσμενείς συνέπειες στις κοινότητες, η δωροδοκία και η διαφθορά λαμβάνονται υπόψη με ποικίλους τρόπους όπως οι εφαρμογή εξαιρέσεων, οι λεπτομερείς επενδυτικές κατευθυντήριες γραμμές, οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι μείωσης και η δέσμευση.

Για να αναγνωρίσουμε και να αξιολογήσουμε αυτές τις επιπτώσεις, λαμβάνουμε υπόψη αρκετούς δείκτες, ανάλογα με την σημαντικότητα της σχετικής επένδυσης.

Ενσωμάτωση των κινδύνων βιωσιμότητας στις πολιτικές αποδοχών

Η Πολιτική Αποδοχών της Allianz που εφαρμόζεται σε όλες τις νομικές οντότητες της Allianz αντιμετωπίζει το ζήτημα της ενσωμάτωσης των κινδύνων βιωσιμότητας με διαφορετικούς τρόπους.

1. Αρχές Στοχοθεσίας

Επιλεγμένοι δείκτες επιδόσεων αποτελούν την βάση για τους οικονομικούς και λειτουργικούς στόχους μεταβλητών αποδοχών σε επίπεδο νομικής οντοτητας. Οι εν λόγω στόχοι θα περιλαμβάνουν, όπου τυγχάνει εφαρμογής δείκτες επιδόσεων σχετιζόμενους με ESG και θα είναι σχεδιασμένοι ώστε να αποφεύγεται η ανάληψη υπερβολικών κινδύνων ESG.

2. Διαδικασία Στοχοθεσίας: Οι σχετικοί στόχοι βιωσιμότητας της κάθε νομικής οντότητας αποτελούν μέρος του στρατηγικού διαλόγου και του διαλόγου σχεδιασμού. Τα βασικά αποτελέσματα της διαδικασίας του ετήσιου διαλόγου σχεδιασμού περιλαμβάνουν τους στόχους των Διευθυνόντων Συμβούλων των νομικών οντοτήτων. Οι στόχοι αυτοί περιλαμβάνουν το περιεχόμενο βιωσιμότητας και τις αξίες του σχεδίου των νομικών οντοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των βασικών δεικτών επιδόσεων (KPI) για τη βιωσιμότητα, που αποτελούν τους ποσοτικούς στόχους για τους Διευθύνοντες Συμβούλους των νομικών οντοτήτων για το επόμενο έτος.

3. Κανονισμός κυρώσεων (malus)

Μέρος των μεταβλητών αποδοχών μπορεί να μην καταβληθεί, ή η καταβολή μπορεί να απαγορευτεί, σε περίπτωση σοβαρής παραβίασης των προτύπων και πολιτικών της Allianz, συμπεριλαμβανομένου του Προτύπου της Allianz για την Διαχείριση του Κινδύνου Φήμης και του Πρότυπου Κανόνα ESG για τις επενδύσεις.   
Οι δύο αυτές πολιτικές διέπουν την διαχείριση των κινδύνων ESG για τις επενδυτικές συναλλαγές. Για περισσότερες λεπτομέρειες για την διαχείριση κινδύνων ESG, παρακαλώ όπως δείτε την Γνωστοποίηση του άρθρου 3 και το Πλαίσιο Ενσωμάτωσης ESG.
Για περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα αποδοχών της Allianz, δείτε εδώ.

Τα παραπάνω αποτελούν την Γνωστοποίηση Άρθρου 5 του Κανονισμού της ΕΕ Sustainable Finance Regulation