Πιστωτικές κάρτες 
Τώρα μπορείτε να πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα και να τα εξοφλείτε έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις! 

Μάθετε περισσότερα
Νέος Εξουσιοδοτημένος Συνεργάτης Ευρωπαϊκής Πίστης-4
Το μοντέλο εξυπηρέτησής μας 
Ο Ασφαλιστικός μας Διαμεσολαβητής είναι πάντα δίπλα σας, για να σας βοηθά και για να σας καθοδηγεί, προκειμένου να σας εξασφαλίσει αυτό που επιθυμείτε, ιδιαίτερα τη δύσκολη στιγμή που θα τον χρειαστείτε.

Μάθετε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σύστημα Ολοκληρωμένης Προστασίας Κατοικίας

Εξασφαλίστε ολοκληρωμένη ασφάλιση για την κατοικία σας

Ό,τι κι αν σημαίνει για εσάς σπίτι, είμαστε εδώ για να το προστατέψουμε

Το σπίτι σας είναι το κάστρο σας, το καταφύγιο σας. Είναι ένα αγαθό πολύτιμης οικονομικής αλλά και συναισθηματικής αξίας που στεγάζει τα όνειρα, τις χαρές, τις μνήμες και τόσα άλλα που σας κάνουν να μην μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς το σπίτι σας.

Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι τα δυσάρεστα πράγματα συμβαίνουν σε άλλους ανθρώπους και όχι στον ίδιο μας τον εαυτό. Τα γεγονότα όμως δείχνουν ότι οι απρόβλεπτοι παράγοντες είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που θέλουμε να πιστεύουμε. Η κλιματική αλλαγή τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση έντονων φαινομένων όπως πλημύρα, θύελλα, χαλάζι, ισχυρές βροχοπτώσεις, πυρκαγιές κ.α. χωρίς να υπολογίσει κανείς και τις ζημιές που προκαλούνται από το σεισμό.

Στην Allianz αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα και την ανάγκη προστασίας της κατοικίας σας. Είτε είστε ιδιοκτήτης είτε είστε ενοικιαστής, η Allianz έχει σχεδιάσει ολοκληρωμένα προγράμματα για την ασφάλιση του κτιρίου ή /και του περιεχομένου σας, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Περισσότερα

Λόγοι για τους οποίους δεν ασφαλίζετε το σπίτι σας

Δεν πιστεύετε ότι οι κίνδυνοι που το απειλούν, θα συμβούν σε εσάς. Αν όμως γνωρίζατε ότι αύριο το πρωί κάτι θα συμβεί που θα επηρέαζε το σπίτι σας, σίγουρα θα σπεύδατε να ασφαλιστείτε.

Το ότι δεν γνωρίζετε πόσα λίγα χρήματα χρειάζεται για να ασφαλίσετε την κατοικία σας. Αναλογιστείτε πόσα ξοδεύετε κάθε μήνα για πράγματα μικρότερης σημασίας και συγκρίνετέ τα με το ποσό που πρέπει να ξοδέψετε για την προστασία του σπιτιού σας.

Βασικά ερωτήματα για την ασφάλεια της κατοικίας σας

Ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν το τελικό κόστος της ασφάλισης σπιτιού;

Το τελικό κόστος της ασφάλισης εξαρτάται από βασικούς παράγοντες που συνυπολογίζονται από την ασφαλιστική η οποία θα εξετάσει τις πηγές πιθανών κινδύνων. Όπως είναι ευνόητο, η παλαιότητα του κτιρίου, το είδος της κατασκευής και της στέγης συγκαταλέγονται σε αυτούς. Διαφορές στην τελική εκτίμηση για το ύψος του ασφαλίστρου προκύπτουν από το αν το οίκημα είναι νόμιμο ή αυθαίρετο. Σημαντικό στοιχείο, επιπλέον, αποτελεί η τιμή της οικιστικής ζώνης, δηλαδή ποια είναι η τοποθεσία της κατοικίας που θα ασφαλίσουμε. Άλλα χαρακτηριστικά προσδίδουν, επίσης, στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο παράμετροι όπως το αν αποτελεί μόνιμη ή εξοχική κατοικία, αν χρησιμοποιείται για ιδιοκατοίκηση ή αν το ακίνητο ενοικιάζεται.

Αν δεν είστε ιδιοκτήτης, αλλά ενοικιαστής;

Μπορεί να μην είμαστε ιδιοκτήτες ενός σπιτιού, αλλά η εν λόγω ασφάλιση έρχεται να καλύψει και άλλες ανάγκες μας. Για την ακρίβεια, τα προσωπικά μας αντικείμενα και τα οικιακά αγαθά είναι πιο ευάλωτα από ό,τι το ίδιο το κτίριο. Μέσω της ασφάλισης του περιεχομένου κατοικίας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιθανές μελλοντικές οικονομικές απώλειες από φθορές ή άλλες ζημιές στο περιεχόμενο του σπιτιού που κατοικούμε.

Πώς να υπολογίσετε το ύψος της ασφαλιστικής κάλυψης για τα περιεχόμενα της κατοικίας σας;

Για να εκτιμήσετε σωστά το ύψος της ασφαλιστικής κάλυψης των περιεχομένων της κατοικίας σας θα πρέπει:

 • Να καταγράψετε τα αντικείμενά σας.
 • Να υπολογίσετε το ποσό που θα στοίχιζε σήμερα να τα ξαναγοράσετε καινούργια.

Με τη βοήθεια του ασφαλιστή σας, στα έντυπα ασφάλισης που θα χρειαστεί να συμπληρώσετε θα πρέπει:

 • Να συμπληρώσετε τη συνολική αξία της ασφαλιστικής κάλυψης των περιεχομένων της κατοικίας σας.
 • Να συμπληρώσετε ξεχωριστά τα αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Τι γίνεται με τα αντικείμενα μεγάλης αξίας, πολύτιμους λίθους, σπάνιες συλλογές κ.λ.π.;

Το τι αποτελεί πράγματι μεγάλης αξίας αντικείμενο, πολλές φορές, γίνεται διαφορετικά αντιληπτό από τα εμπλεκόμενα μέρη ενός συμβολαίου. Ο ασφαλιστής θέτει ένα μέγιστο ποσό αποζημίωσης για κάθε πολύτιμό σας αντικείμενο. Αν έχετε αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας από το μέγιστο ποσό που αποζημιώνει η ασφαλιστική σας για ένα αντικείμενο, τότε η αποζημίωση που θα σας δοθεί θα περιοριστεί στο μέγιστο που πληρώνει η ασφαλιστική σας. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ειδικά προγράμματα με επιπρόσθετες καλύψεις για μεγάλης αξίας αντικείμενα οι οποίες θα έχουν αναδιαμορφωμένο ασφάλιστρο.

Από ποιους κινδύνους μπορείτε να προφυλαχτείτε με μια ασφάλιση κατοικίας;

Προφανώς, υπάρχουν συμβόλαια με τις πιο συνηθισμένες ή άλλες σύνθετες καλύψεις. Η περιουσία μας παραμένει ευάλωτη κάθε στιγμή από εξωγενείς παράγοντες ή τον ίδιο μας τον εαυτό. Βασική μέριμνα πρέπει να υπάρχει για σεισμούς, πυρκαγιές και άλλα φυσικά φαινόμενα, ωστόσο πλήθος κινδύνων απειλούν την κατοικία μας: κακόβουλες επιθέσεις-κλοπή, διάρρηξη, τρομοκρατικές επιθέσεις ή δική μας αμέλεια από την οποία μπορεί να προκληθεί φωτιά ή διαρροή υδάτων. 

Τι να προσέχετε στους όρους και ποιες είναι οι υποχρεώσεις σας;

Είναι σημαντική η σωστή συμπλήρωση της πρότασης της ασφάλισης του σπιτιού μας και πρέπει να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι καλύπτονται οι ανάγκες μας. Σίγουροι πρέπει να είμαστε και για την πραγματική αξία της ασφαλιστέας ύλης, για να αποφύγουμε το ενδεχόμενο υπασφάλισης, ώστε αν προκύψει οποιαδήποτε ζημιά, να λάβουμε και τη σωστή αποζημίωση. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να ενημερώνουμε για κάθε αλλαγή στα στοιχεία και τις πληροφορίες που επηρεάζουν το ασφαλιστήριο, να εξοφλούμε εμπρόθεσμα τα ασφάλιστρα ή σε περίπτωση επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου, να ενημερώνουμε άμεσα τον ασφαλιστή.

Ασφαλίζετε όπου θέλετε την ενυπόθηκη κατοικία σας;

Με τη σύναψη ενός στεγαστικού δανείου, είναι υποχρέωση του πελάτη προς την τράπεζα να ασφαλίσει το ακίνητο που είναι υποθηκευμένο βάσει των καλύψεων που ζητά η εκάστοτε τράπεζα. Αξίζει να επισημανθεί, ωστόσο, πως δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να ασφαλιστεί μέσω της τράπεζας που χορήγησε το δάνειο. Έχει δικαίωμα να επιλέξει ελεύθερα ασφαλιστική εταιρεία ή ασφαλιστικό σύμβουλο, αρκεί το ασφαλιστήριο να πληροί τις καλύψεις που αναφέρονται στη δανειακή του σύμβαση.

Έγγραφα Πληροφοριών Προϊόντος (IPID)

Δείτε εδώ τα Έγγραφα Πληροφοριών Προϊόντος (IPID), τα οποία περιέχουν την περίληψη του ασφαλιστικού προϊόντος που σας ενδιαφέρει. Στόχος ενός Εγγράφου Βασικών πληροφοριών, είναι να σας παρέχει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να συγκρίνετε αντίστοιχα προϊόντα προκειμένου να καταλήξετε στην πιο κατάλληλη για εσάς απόφαση.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΓΟΝΕΑΣ
ΔΩΡΕΑΝ

Βρήκαμε τον τρόπο να πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα για το σπίτι σας!

Καταχωρήστε τα μηνιαία έξοδά σας ανά κατηγορία και υπολογίστε ενδεικτικά τη μείωση που μπορείτε να έχετε στα ασφάλιστρά σας!

 • SUPER MARKET
  €/Μήνα
 • ΚΑΥΣΙΜΑ
  €/Μήνα
 • ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
  €/Μήνα
 • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  €/Μήνα
 • ΛΟΙΠΑ ΕΞΟΔΑ
  €/Μήνα
ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟΥ
{{output}}€
/Έτος

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ
Μάθετε περισσότερα συμπληρώνοντας τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. 
 • 1
 • 2
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ
Μάθετε περισσότερα συμπληρώνοντας τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. 

Το αίτημά σας έχει ληφθεί

Σας ευχαριστούμε!