Πιστωτικές κάρτες 
Τώρα μπορείτε να πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα και να τα εξοφλείτε έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις! 

Μάθετε περισσότερα
Νέος Εξουσιοδοτημένος Συνεργάτης Ευρωπαϊκής Πίστης-4
Το μοντέλο εξυπηρέτησής μας 
Ο Ασφαλιστικός μας Διαμεσολαβητής είναι πάντα δίπλα σας, για να σας βοηθά και για να σας καθοδηγεί, προκειμένου να σας εξασφαλίσει αυτό που επιθυμείτε, ιδιαίτερα τη δύσκολη στιγμή που θα τον χρειαστείτε.

Μάθετε περισσότερα
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
29 Σεπτεμβρίου 2023

Τα πιο ακριβά crash test στην αυτοκινητοβιομηχανία

Ασφάλεια Αυτοκινήτου
Αυτοκίνητο

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία και σε μεγάλο βαθμό συνδέεται με την οδική ασφάλεια. Τεράστια ποσά και αμέτρητες ώρες έχουν επενδυθεί από τις κατασκευάστριες εταιρίες, προκειμένου τα μοντέλα τους να είναι ασφαλή και να αξιολογούνται με υψηλές βαθμολογίες στα crash test. Πόσο κοστίζουν οι ελεγχόμενες συγκρούσεις, οι οποίες κάνουν τα αυτοκίνητα που οδηγούμε πιο ασφαλή; Το κόστος τους ποικίλλει ανάλογα με το πόσο ακριβά είναι τα μοντέλα, πόσα οχήματα θα χρειαστεί να τεσταριστούν, αλλά και με το είδος του crash test.

Γενικά, τα πιο ακριβά crash tests γίνονται σε πολυτελή οχήματα υψηλής τεχνολογίας. Και αυτό είναι απόλυτα λογικό, καθώς πρόκειται για οχήματα εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα, που απαιτούν πιο εξειδικευμένα test και έχουν ταυτόχρονα πολύ μεγάλο επισκευαστικό κόστος.

Κατά μέσο όρο οι αυτοκινητοβιομηχανίες “καταστρέφουν” 10-12 οχήματα για να ελέγξουν τα συστήματά και τις αντοχές τους. Ωστόσο αυτό θα ήταν δύσκολο να γίνει όταν μιλάμε για οχήματα τεράστιας αξίας. Για αυτό το λόγο για το crash test του Koenigsegg Regera χρησιμοποιείται ένα μόνο όχημα, το οποίο και επισκευάζεται συνεχώς. Πόσο κοστίζει ένας τέτοιος έλεγχος; 1,9 εκατ. δολάρια και αν νομίζετε ότι είναι ο πιο ακριβός θα πέσετε έξω. Το αμάξι με το ακριβότερο τεστ αντοχής είναι η Pagani Huayra. Η κατασκευάστρια εταιρία τέσταρε σε πραγματικές συνθήκες το υπερπολυτελές όχημα στη Γερμανία, ξοδεύοντας 2,9 εκατ. δολάρια.

Εκτός από το κόστος του ίδιου του crash test, οι κατασκευαστές οχημάτων πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη το κόστος της κατασκευής των ειδικών δοκιμαστικών οχημάτων που απαιτούνται. Αυτά τα οχήματα είναι συνήθως εξοπλισμένα με ειδικούς αισθητήρες που καταγράφουν τα δεδομένα από τη σύγκρουση. Εκτός από τα supercars τα crash tests μπορούν επίσης να είναι πολύ ακριβά για τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς έχουν πιο περίπλοκες μπαταρίες, οι οποίες μπορούν να υποστούν ζημιά σε μια σύγκρουση.

Ασφάλεια Αυτοκινήτου
Κούκλες από 100.000 δολ. έως 1 εκατ. δολ. 
Τα ανδρείκελα δοκιμών σύγκρουσης προσομοιάζουν στο ανθρώπινο σώμα. Στόχος είναι να μας δώσουν αξιόπιστα δεδομένα για το τι θα μπορούσαμε να πάθουμε σε ατυχήματα ώστε να κάνουμε τα αυτοκίνητα πιο ασφαλή. Η αγορά των dummies είναι μία επένδυση. Ένα εντελώς απογυμνωμένο μοντέλο παλαιού τύπου ξεκινά από 100.000 $, ενώ τα πιο πρόσφατα ανδρείκελα δοκιμών πρόσκρουσης πλησιάζουν τα 1.000.000 $, καθώς είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες και καινοτόμα τεχνολογία. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως ανάλογα με τα ανδρείκελα που χρησιμοποιούνται, το κόστος για έναν έλεγχο αντοχής ενός αυτοκινήτου μπορεί να ανέβει κατά πολύ. 
Ασφάλεια Αυτοκινήτου
Euro NCAP
O Euro NCAP είναι ανεξάρτητος φορέας που πραγματοποιεί crash test. Τα tests που διεξάγει είναι αυστηρά και βασίζονται σε διεθνή κριτήρια. Ο οργανισμός χρησιμοποιεί προηγμένο εξοπλισμό για να διεξάγει τις δοκιμές και τα αποτελέσματα αξιολογούνται από ομάδα ειδικών. Είναι υπεύθυνος για τη διεξαγωγή των δοκιμών ασφάλειας των αυτοκινήτων που πωλούνται στην Ευρώπη. Οι βαθμολογίες του Euro NCAP είναι διαθέσιμες στο κοινό και αποτελούν μια σημαντική πηγή πληροφόρησης για τους καταναλωτές που αναζητούν ένα ασφαλές αυτοκίνητο.

Οι βαθμολογίες του Euro NCAP έχουν συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας των αυτοκινήτων που πωλούνται στην Ευρώπη. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσπαθούν να επιτύχουν υψηλότερες βαθμολογίες, πράγμα που σημαίνει ότι επενδύουν σε έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ασφαλείας. Και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό, καθώς θα φτιάχνονται ασφαλέστερα οχήματα για τους επιβαίνοντες. 


ΠΗΓΕΣ:
-> https://www.cnbc.com/video/2022/03/19/why-crash-test-dummies-cost-1-million.html
-> https://www.newsauto.gr/news/dite-ta-10-akrivotera-crash-test-video/
-> https://auto.howstuffworks.com/car-driving-safety/accidents-hazardous-conditions/crash-test.htm
-> https://www.compositesworld.com/articles/sixth-element-lamborghini-accelerates-cfrp

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

Το όχημά μου είναι
cc
η πινακίδα του είναι
η ηλικία του οδηγού είναι
των 23 ετών
ο οδηγός έχει το δίπλωμά του από ένα έτος
και ο τ.κ. της κατοικίας μου είναι ο
car insurance
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ
Κυβικά Εκατοστά:
{{vehicleCc}}cc
Αριθμός Πινακίδας:
{{licencePlate}}
Τ.Κ.:
{{postalCode}}
Ηλικία οδηγού:
{{driverAgeSummary}}
Κάτοχος Διπλώματος:
{{licencePeriodSummary}}
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ
Το ασφάλιστρό σας διαμορφώνεται
Από {{estimationPrice}} /Μήνα
Πως υπολογίζεται η τιμή
*Η ασφάλιση αφορά σε ΕΙΧ έως 5 θέσεις, σε Ιδιοκτήτες που κατέχουν δίπλωμα οδήγησης που έχει εκδοθεί από χώρα – μέλος της ΕΕ και σε οχήματα που δεν είναι ήδη ασφαλισμένα στην Εταιρία. Επίσης, σε όλους τους τύπους / μοντέλα οχημάτων εκτός από: GT, GTI, TURBO, RS, Rally Sport, Audi S3, S4, S6, BMW M3, M5, M6, Subaru Impreza WRX και STI, Honda Civic Type R, Mitsubishi EVO 2.0, Porsche Carrera 911, 996, 997, Porsche Boxter 986, 987, Ferrari, Lotus, Lamborghini, Aston Martin, Bugatti, Maserati και Smart για την κάλυψη ολικής / μερικής κλοπής.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΓΟΝΕΑΣ
ΔΩΡΕΑΝ

Βρήκαμε τον τρόπο να πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα!

Καταχωρήστε τα μηνιαία έξοδά σας ανά κατηγορία και υπολογίστε ενδεικτικά τη μείωση που μπορείτε να έχετε στα ασφάλιστρά σας!

  • SUPER MARKET
    €/Μήνα
  • ΚΑΥΣΙΜΑ
    €/Μήνα
  • ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
    €/Μήνα
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    €/Μήνα
  • ΛΟΙΠΑ ΕΞΟΔΑ
    €/Μήνα
ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟΥ
{{output}}€
/Έτος


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ