
Αυτού του είδους τη διατροφή με την περιορισμένη κατανάλωση ζωικών προϊόντων και την έμφαση σε φυτικές τροφές την συναντάμε επίσης μέσω της εκκλησίας στις νηστείες που ορίζει πριν τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές βοηθώντας μεταξύ άλλων και στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας.
Αν πάλι δεν μας αρέσει να νηστεύουμε, ένας έξυπνος τρόπος, για να μπορέσουμε να εντάξουμε και να προσαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας αυτού του είδους την πρακτική στη διατροφή μας είναι να τρώμε τρεις φορές την εβδομάδα τροφές όπως όσπρια και λαδερά αποφεύγοντας την κατανάλωση ζωικών προϊόντων και τις υπόλοιπες μέρες να καταναλώνουμε τρόφιμα όπως ψάρι, κοτόπουλο, γιαούρτι και αυγά κάνοντας ωραίους συνδυασμούς. Μια προσέγγιση με συνειδητό περιορισμό στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες πρέπει να υπάρχει στη διατροφή μας μόλις δύο φορές τον μήνα.

Ρυθμοί που πολλές φορές μας κάνουν να περνάμε αυτή την ταχύτητα της καθημερινότητας στον τρόπο που τρώμε με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουμε τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνουμε, καθώς δεν καταλαβαίνουμε πότε χορταίνουμε. Μια πρακτική συμβουλή πάνω σε αυτό το θέμα είναι όχι απλά να τρώμε αργά τα γεύματα τις ημέρας, αλλά και σε μικρές μπουκιές. Μια προσέγγιση που αντικειμενικά δεν είναι εύκολη, αλλά έχει άμεσα αποτελέσματα στη χώνεψη των τροφών. Μια ακόμη χρήσιμη συμβουλή είναι ο προγραμματισμός των γευμάτων μας μέσα στην ημέρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας σκεφτόμαστε εκατοντάδες πράγματα και όταν έρχεται η στιγμή να αποφασίσουμε τι θέλουμε να φάμε, συνήθως είμαστε επιρρεπείς σε «γρήγορες» και κακές για τον οργανισμό τροφές ειδικά τις βραδινές ώρες. Για αυτό και είναι σημαντικό να ξέρουμε από το πρωί τι θα φάμε το βράδυ ή από την προηγούμενη ημέρα τι θα φάμε την επόμενη. Ένας προγραμματισμός της διατροφής μας δηλαδή όπως κάνουν οι αθλητές.
