Πιστωτικές κάρτες 
Τώρα μπορείτε να πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα και να τα εξοφλείτε έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις! 

Μάθετε περισσότερα
Νέος Εξουσιοδοτημένος Συνεργάτης Ευρωπαϊκής Πίστης-4
Το μοντέλο εξυπηρέτησής μας 
Ο Ασφαλιστικός μας Διαμεσολαβητής είναι πάντα δίπλα σας, για να σας βοηθά και για να σας καθοδηγεί, προκειμένου να σας εξασφαλίσει αυτό που επιθυμείτε, ιδιαίτερα τη δύσκολη στιγμή που θα τον χρειαστείτε.

Μάθετε περισσότερα
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
22 Σεπτεμβρίου 2023

Περιηγήσεις στην Αθήνα - Ταξίδι στο χρόνο, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία

Ιδιωτική Ασφάλιση
Χρήσιμες Συμβουλές

Η Αθήνα είναι μια πόλη με πολλά πρόσωπα. Μπορεί να μας ταξιδέψει στο χρόνο μέσα από την αρχαία ιστορία και τον πολιτισμό, να μας ξεναγήσει σε χώρους φυσικής ομορφιάς και πρασίνου και να μας περιηγήσει σε μουσεία και εκθέσεις που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας, αποτυπώνοντας στη μνήμη και τις εμπειρίες μας εικόνες και ήχους ενός μοναδικού τόπου. Αν δεν έχουμε λοιπόν καταφέρει να γνωρίσουμε όλες αυτές τις όμορφες πλευρές της πόλης που ζούμε, μπορούμε να αδράξουμε την πρώτη ευκαιρία που θα μας δοθεί επιλέγοντας ανάμεσα σε πολυάριθμες εναλλακτικές για εξορμήσεις εντός των τειχών της πόλης.

  • Στάση 1η - Η ιστορική Αθήνα

Γνωρίστε την Αρχαία Αθήνα μέσα από τα μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα που μπορούμε σήμερα να επισκεφτούμε. Επισκεφθείτε την Ακρόπολη, το πιο εμβληματικό σύμβολο της Αθήνας και έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Περιηγηθείτε στον Παρθενώνα. Το ναό που οι Αθηναίοι αφιέρωσαν στην προστάτιδα της πόλης τους της Αθηνά παρθένο, το οικοδόμημα του Ερεχθείου, το Ναό της Αθηνάς Νίκης, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του Ιερού Βράχου, στη θέση όπου στα μυκηναϊκά χρόνια υπήρχε ο πύργος του τείχους, που προστάτευε την είσοδο στην ακρόπολη, το Βραυρώνιο Ιερό, που ήταν αφιερωμένο στη Βραυρωνία Αρτέμιδα, προστάτιδα των επιτόκων και των λεχώνων, τη χαλκοθήκη, τον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς κ.α.    

Κάντε μία βόλτα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της χώρας, το οποίο χτίστηκε το 338 π.χ.. Η ιστορία του είναι συνδεδεμένη με τους σύγχρονους Ολυμπιακού Αγώνες και σε αυτό παραδίδεται κάθε φορά  η Ολυμπιακή Φλόγα. 

Δείτε την Αρχαία Αγορά που αποτέλεσε το κέντρο της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της αρχαίας Αθήνας. Στην Αρχαία Αγορά βρίσκονται τα ερείπια πολλών σημαντικών αρχαίων μνημείων, όπως ο Ναός του Ηφαίστου, η Στοά του Αττάλου και η Βιβλιοθήκη του Αδριανού.

Περπατήστε στη Ρωμαϊκή Αγορά όπου θα δείτε απομεινάρια πολλών σημαντικών αρχαίων μνημείων, όπως η Ρωμαϊκή Αγορά, το Ωδείο του Ηρώδη Αττικού και το Ωδείο του Θρασύλλου. Οι Ρωμαίοι επέλεξαν τον 1ο αιώνα π.Χ., μεταξύ 19 και 11 π.Χ., για να χτίσουν τη Ρωμαϊκή Αγορά στη συγκεκριμένη τοποθεσία, ακριβώς επειδή βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σημείο: ανάμεσα στην Ακρόπολη, το σημαντικότερο θρησκευτικό και συμβολικό χώρο της πόλης και την Αρχαία Αγορά, το κέντρο της εμπορικής και πολιτικής ζωής της εποχής. 

  • Στάση 2η - Τα Μουσεία 

Στην Αθήνα υπάρχουν πολλά μουσεία που μπορούν να καλύψουν το ενδιαφέρον για γνώση και πληροφόρηση κάθε επισκέπτη. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά αρχαιολογικά μουσεία στον κόσμο. Το μουσείο στεγάζει μια μεγάλη συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων από την αρχαία Ελλάδα, όπως γλυπτά, αγγεία, νομίσματα και έργα τέχνης.  Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συλλέγει, διαφυλάσσει, συντηρεί, τεκμηριώνει, ερευνά και εκθέτει έργα της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς καλλιτεχνικής παραγωγής. Επισκεφθείτε επίσης το Μουσείο Βυζαντινής και Χριστιανικής Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, το Μουσείο Πόλεως Αθηνών, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και πολλά άλλα. 

  • Στάση 3η - Οι Bόλτες σε πάρκα, λόφους και σοκάκια ιστορικής σημασίας

Ξεκινήστε με μία βόλτα στην Πλάκα, την ιστορική γειτονιά της Αθήνας με τα παραδοσιακά σπίτια και τα πλακόστρωτα δρομάκια. Κάθε δρομάκι έχει μια μοναδική ομορφιά με σπίτια κλασικής αρχιτεκτονικής, καφέ και ταβερνάκια. Ανεβαίνοντας, πάρτε ανάσες πρασίνου με περιηγήσεις στον Εθνικό Κήπο, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1839 και θεωρείται το πιο πετυχημένο έργο της Βασίλισσας Αμαλίας. 

Μην ξεχνάτε, πως μεταξύ άλλων μπορείτε να περπατήστε στο Πεδίον του Άρεως, το λόφο του Φιλοπάππου και του Λυκαβηττού. 

Γενικά, στην Αθήνα, οι επιλογές που έχετε είναι αμέτρητες και διαφορετικές. Εσείς το μόνο που χρειάζεστε είναι θετική ενέργεια και καλή παρέα για να οργανώσετε τη βόλτα σας. 



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ