Πιστωτικές κάρτες 
Τώρα μπορείτε να πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα και να τα εξοφλείτε έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις! 

Μάθετε περισσότερα
Νέος Εξουσιοδοτημένος Συνεργάτης Ευρωπαϊκής Πίστης-4
Το μοντέλο εξυπηρέτησής μας 
Ο Ασφαλιστικός μας Διαμεσολαβητής είναι πάντα δίπλα σας, για να σας βοηθά και για να σας καθοδηγεί, προκειμένου να σας εξασφαλίσει αυτό που επιθυμείτε, ιδιαίτερα τη δύσκολη στιγμή που θα τον χρειαστείτε.

Μάθετε περισσότερα
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
9 Ιουνίου 2023

Πως η ενεργειακή αναβάθμιση ευνοεί την Ασφάλιση Περιουσίας;

Ασφάλεια Σπιτιού
Κατοικία

Πρόσφατα ακούστηκε από κρατικούς λειτουργούς πως υπάρχει πρόθεση να δοθεί στους πολίτες φορολογικό κίνητρο μείωσης 10% στον ΕΝΦΙΑ, αν ασφαλίσουν τις κατοικίες τους έναντι φυσικών καταστροφών. Ένα πολύ ωραίο κίνητρο για να γνωρίσουμε τα πολλαπλά οφέλη της συγκεκριμένης ασφαλιστικής κάλυψης και γιατί όχι να ασφαλίσουμε την ακίνητη περιουσία μας από φυσικά φαινόμενα όπως ο σεισμός, η πυρκαγιά και οι πλημμύρες, που τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής έχουν αυξηθεί. Πόσο κοστίζει όμως μια ασφάλιση κατοικίας και πώς μπορούμε να μειώσουμε αυτό το κόστος με έξυπνους και αποτελεσματικούς τρόπους;  

Η αξία της ενεργειακής αναβάθμισης 

Τα τελευταία χρόνια, η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών έχει γίνει «talk of the town» με πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων να την αναζητούν και το κράτος να τη χρηματοδοτεί. Μια τάση που πέρα από το θετικό αντίκτυπο που έχει στην ενεργειακή απόδοση του ακινήτου και στο περιβάλλον, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μείωση του κόστους ασφάλισης περιουσίας.  Πώς θα συμβεί όμως αυτό; 

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών περιλαμβάνει μέτρα για τη βελτίωση της μόνωσης, την αντικατάσταση παλαιών συσκευών με ενεργειακά αποδοτικότερες εκδόσεις, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλες τεχνικές για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Όταν μια κατοικία ανακαινιστεί και γίνει ενεργειακά αποδοτικότερη, αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στον υπολογισμό του κόστους ασφάλισης περιουσίας, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρίες λαμβάνουν υπόψη τους την αναβάθμιση. Μια καλύτερη ενεργειακή απόδοση σημαίνει μειωμένους κινδύνους, όπως ο κίνδυνος πυρκαγιάς, διαρροών, ζημιές από θεομηνίες και άλλες ανεπιθύμητες καταστάσεις. Η αναβάθμιση της μόνωσης μπορεί επίσης να μειώσει την πιθανότητα εισβολής και κλοπής, καθώς παρέχει μια πιο ασφαλή και ανθεκτική δομή.

Επιπλέον, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή ενέργεια ή η αιολική ενέργεια, μπορεί επίσης να έχει θετική επίδραση στο κόστος ασφάλισης. Αυτές οι πηγές ενέργειας θεωρούνται πιο βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον, καθιστώντας την κατοικία λιγότερο ευάλωτη σε περιβαλλοντικούς κινδύνους, όπως πυρκαγιές ή καταστροφές από κακοκαιρία.
Σε πολλές περιπτώσεις, οι ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν εκπτώσεις ή ειδικά προγράμματα ασφάλισης για κατοικίες που έχουν υποστεί ενεργειακή αναβάθμιση, διότι θεωρούν ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν επενδύσει στη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης είναι πιο προσεκτικοί και προνοητικοί στη διαχείριση του ακινήτου τους. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο από ζημιές και αυξάνει την ασφάλεια της περιουσίας τους. 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

Ενδιαφέρομαι να ασφαλίσω την κατοικία μου, μεγέθους
τ.μ.
η οποία είναι
και θέλω να ασφαλίσω
ή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Λύστε όλες τις απορίες σας.
1
Λύστε όλες τις απορίες σας.
Βρείτε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει.
2
Βρείτε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει.
Αποκτήστε το συμβόλαιό σας.
3
Αποκτήστε το συμβόλαιό σας.
home-insur-res
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ
Tύπος Κατοικίας:
{{homeTypeSummary}}
T.M.:
{{homeSize}}
Eίδος Ασφάλισης:
{{insurItemsSummary}}
Προς Ασφάλιση Κεφάλαιο Κτιρίου:
{{InsuredValueBuilding}} €
Προς Ασφάλιση Κεφάλαιο Περιεχομένου:
{{InsuredValueHousehold}} €
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ
Το ασφάλιστρό σας διαμορφώνεται
Από {{estimationPrice}} /Μήνα
Πως υπολογίζεται η τιμή;
*Η ασφάλιση αφορά σε μόνιμη κατοικία (Διαμέρισμα, μονοκατοικία ή μεζονέτα) που δεν βρίσκεται σε υπόγειο, από μπετόν αρμέ ή πετρόκτιστο, με κατασκευή στέγης ταράτσα ή κεραμοσκεπή και ΔΕΝ είναι αυθαίρετη. Τυχόν εγκαταστάσεις ή/και αντικείμενα του υπαίθριου χώρου καλύπτονται για τους κινδύνους πυρκαγιάς, κεραυνού, ευρείας έκρηξης, πτώση αεροσκαφών και αντικειμένων από αυτά και εφόσον η αξία τους συμπεριλαμβάνεται στο προς ασφάλιση κεφάλαιο. Αν επιθυμείτε να ασφαλίσετε εξοχική ή δευτερεύουσα κατοικία ή να ασφαλίσετε διαφορετικό τύπο κατασκευής οικοδομής, καλέστε μας στο 210 8119670.  
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΓΟΝΕΑΣ
ΔΩΡΕΑΝ

Βρήκαμε τον τρόπο να πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα για την κατοικία σας στην Ευρωπαϊκή Πίστη!

Καταχωρήστε τα μηνιαία έξοδά σας ανά κατηγορία και υπολογίστε ενδεικτικά τη μείωση που μπορείτε να έχετε στα ασφάλιστρά σας!

  • SUPER MARKET
    €/Μήνα
  • ΚΑΥΣΙΜΑ
    €/Μήνα
  • ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
    €/Μήνα
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    €/Μήνα
  • ΛΟΙΠΑ ΕΞΟΔΑ
    €/Μήνα
ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟΥ
{{output}}€
/Έτος

ETIKEΤΕΣ ΑΡΘΡΟΥ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ