Πιστωτικές κάρτες 
Τώρα μπορείτε να πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα και να τα εξοφλείτε έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις! 

Μάθετε περισσότερα
Νέος Εξουσιοδοτημένος Συνεργάτης Ευρωπαϊκής Πίστης-4
Το μοντέλο εξυπηρέτησής μας 
Ο Ασφαλιστικός μας Διαμεσολαβητής είναι πάντα δίπλα σας, για να σας βοηθά και για να σας καθοδηγεί, προκειμένου να σας εξασφαλίσει αυτό που επιθυμείτε, ιδιαίτερα τη δύσκολη στιγμή που θα τον χρειαστείτε.

Μάθετε περισσότερα
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
22 Ιουνίου 2023

6+1 tips για καλή φυσική κατάσταση

του Στέφανου Σέγκου
Καθηγητή Φυσικής Αγωγής  
Ευεξία & Ποιότητα Ζωής
Ευεξία & Ποιότητα Ζωής

«Νους υγιής εν σώμσατι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι, που σημαίνει ότι για να είναι ο νους μας υγιής...πρέπει και το σώμα μας να είναι υγιές. Πόσο σπουδαία, διαχρονική φράση που σχεδόν όλοι μας τείνουμε να ξεχνάμε απορροφημένοι από τις υποχρεώσεις μας στη ρουτίνα της καθημερινότητας.
 
Ανεξαρτήτως σωματικής διάπλασης και εμφάνισης το να έχουμε καλή φυσική κατάσταση είναι επιθυμία όλων μας. Λογικό και αναμενόμενο, αλλά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται πρόγραμμα, μια σχετική πειθαρχία και φυσικά χρόνος!
 
Στο άρθρο που ακολουθεί, θα αναπτύξουμε μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας αν θέλουμε ένα γερό σώμα, δυνατό ανοσοποιητικό και μεγαλύτερες αντοχές σε όλα τα επίπεδα.

Συμβουλές για καλύτερη φυσική κατάσταση
Αερόβια άσκηση
Ένα καλό πρόγραμμα γυμναστικής πρέπει να περιλαμβάνει αερόβιες ασκήσεις, όπως τρέξιμο, κολύμπι, ποδηλασία, ελλειπτικό κ.λπ. Αυτές οι ασκήσεις βελτιώνουν την καρδιαγγειακή μας αντοχή, ενισχύουν το αναπνευστικό σύστημα και φυσικά συνδράμουν στο κάψιμο λίπους. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για 30 με 45 λεπτά είναι μια καλή προσέγγιση.  
Συμβουλές για καλύτερη φυσική κατάσταση
Ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης
Η ενδυνάμωση του μυϊκού μας ιστού σε συνδυασμό με την αερόβια άσκηση, είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσουμε κιλά με υγιή τρόπο. Ενσωματώνοντας ασκήσεις αντοχής και ενδυνάμωσης στο εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα μυϊκά αναπτυγμένο σώμα.
Συμβουλές για καλύτερη φυσική κατάσταση
Ευλυγισία και ισορροπία
Εκτός από τη δύναμη και την αντοχή μας, είναι σημαντικό να εστιάσουμε και στην ευλυγισία και ισορροπία του σώματός μας. Ασκήσεις, όπως γιόγκα, & πιλάτες, μπορούν να βοηθήσουν στην αποτελεσματική ανάπτυξη αυτών των πτυχών της φυσικής μας κατάστασης. Ακόμα και αν δεν μας ταιριάζει τόσο η προπόνηση με βάρη, διαθέτοντας έστω μια με δυο φορές την εβδομάδα χρόνο για ασκήσεις ευλυγισίας, θα μας βοηθήσει να έχουμε μια καλή στάση σώματος γενικά αλλά και ειδικά να είμαστε πιο δραστήρια στα παιχνίδια με τα παιδιά μας, τα κατοικίδια μας κ.α..
Συμβουλές για καλύτερη φυσική κατάσταση
Διατροφή
Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα μπορέσει να δουλέψει σωστά, αν δεν δώσουμε την αρμόζουσα προσοχή στη διατροφή μας. Καταναλώνοντας ισορροπημένα γεύματα που ταιριάζουν στις διατροφικές ανάγκες του καθενός ξεχωριστά και προσέχοντας την ενυδάτωσή μας θα έχουμε πετύχει το στόχο μας κατά 50%. Ίσως μια επίσκεψη σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο να μπορούσε να βοηθήσει ώστε τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας να γίνουν με υγιεινό και εξατομικευμένο τρόπο, για να δημιουργηθούν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να παραμείνουμε σε καλή κατάσταση σε βάθος χρόνου.
Συμβουλές για καλύτερη φυσική κατάσταση
Συνεργασία με επαγγελματίες
Ανάλογα με την οικονομική μας κατάσταση, το να απευθυνθούμε σε έναν επαγγελματία γυμναστή, ο οποίος θα αναλάβει τη δημιουργία του προγράμματος μας βασισμένο στις ανάγκες μας και θα εποπτεύει την πρόοδό μας είναι η καλύτερη λύση. Ένας προπονητής ή προσωπικός γυμναστής μπορεί να μας καθοδηγήσει σωστά και να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις ατομικές μας ανάγκες και στόχους. Τέτοιες παροχές μπορούν να μας προσφέρουν είτε τα οργανωμένα γυμναστήρια, είτε ακόμα και μικρότερα στούντιο γυμναστικής.
Συμβουλές για καλύτερη φυσική κατάσταση
Στοχοθεσία και Διαχείριση Χρόνου
Μικροί και εύκολοι στόχοι είναι μια καλή μέθοδος για να φτάσουμε τον τελικό μας στόχο. Καταγράφοντας την προόδο μας μπορούμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της φυσικής μας κατάστασης. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω φωτογραφιών, μετρήσεων του σωματικού μας βάρους, αλλά και με πιο σύνθετες πρακτικές που συνήθως χρειάζεται να απευθυνθούμε σε ειδικούς. Η παρακολούθηση της εξέλιξής μας λοιπόν μας ενθαρρύνει στις περισσότερες των περιπτώσεων, ώστε να παραμείνουμε αφοσιωμένοι στο πρόγραμμα γυμναστικής μας και στους στόχους μας. Η ρεαλιστική προσέγγιση στο πρόγραμμα που βάζουμε είτε για τη γυμναστική μας, είτε για τη διατροφή μας είναι το Α και το Ω για να πετύχουμε τον στόχο μας.
Συμβουλές για καλύτερη φυσική κατάσταση
Ψυχολογία
Η δουλειά μας και οι υποχρεώσεις μας μπορεί να είναι στρεσογόνες και να απαιτούν μεγάλα αποθέματα «ψυχικής ενέργειας». Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας για να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε χωρίς να υπερεκτιμάμε τις δυνατότητές μας. Σημαντικό είναι επίσης να κοιμόμαστε καλά και να αποφεύγουμε την έκθεση σε υπερβολικό στρες.

Συνοψίζοντας, ένα ισορροπημένο πρόγραμμα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στον χαρακτήρα μας, στις ανάγκες μας και στον διαθέσιμο χρόνο μας χωρίς υπερβολές και υπερεκτιμήσεις. Ο εκάστοτε στόχος πρέπει να είναι ρεαλιστικός δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για καλές πρακτικές που ιδανικά θα μπορούσαν να υιοθετηθούν στην καθημερινότητα μας.

Και επειδή η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό, δείτε μερικά προγράμματα υγείας τα οποία προσαρμόζονται στις προσωπικές σας ανάγκες.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

Ενδιαφέρομαι για ένα πρόγραμμα Υγείας για
Είμαι
χρονών
, ο/η σύζυγός μου είναι
χρονών
το τα μου είναι
,
χρονών.
ή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Λύστε όλες τις απορίες σας.
1
Λύστε όλες τις απορίες σας.
Βρείτε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει.
2
Βρείτε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει.
Αποκτήστε το συμβόλαιό σας.
3
Αποκτήστε το συμβόλαιό σας.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ
Πρόγραμμα:
Εξωνοσοκομειακό 
Για ποιον:
Ηλικία Ασφαλιζόμενου: Ηλικίες Ασφαλιζόμενων:
ΕΚΤΊΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ
Το ασφάλιστρό σας διαμορφώνεται
Από {{estimationPrice}} /Μήνα
Η εκτίμηση του ασφαλίστρου είναι ενδεικτική, καθώς αφορά σε εκδήλωση ενδιαφέροντος. Το τελικό ασφάλιστρο θα διαμορφωθεί αφού προσδιοριστούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της αίτησης ασφάλισης, κατόπιν επικοινωνίας με την Εταιρία μας.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΓΟΝΕΑΣ
ΔΩΡΕΑΝ

Βρήκαμε τον τρόπο να πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα για τα προγράμματα υγείας στην Ευρωπαϊκή Πίστη!

Καταχωρήστε τα μηνιαία έξοδά σας ανά κατηγορία και υπολογίστε ενδεικτικά τη μείωση που μπορείτε να έχετε στα ασφάλιστρά σας!

  • SUPER MARKET
    €/Μήνα
  • ΚΑΥΣΙΜΑ
    €/Μήνα
  • ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
    €/Μήνα
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    €/Μήνα
  • ΛΟΙΠΑ ΕΞΟΔΑ
    €/Μήνα
ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟΥ
{{output}}€
/Έτος


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ