Πιστωτικές κάρτες 
Τώρα μπορείτε να πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα και να τα εξοφλείτε έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις! 

Μάθετε περισσότερα
Νέος Εξουσιοδοτημένος Συνεργάτης Ευρωπαϊκής Πίστης-4
Το μοντέλο εξυπηρέτησής μας 
Ο Ασφαλιστικός μας Διαμεσολαβητής είναι πάντα δίπλα σας, για να σας βοηθά και για να σας καθοδηγεί, προκειμένου να σας εξασφαλίσει αυτό που επιθυμείτε, ιδιαίτερα τη δύσκολη στιγμή που θα τον χρειαστείτε.

Μάθετε περισσότερα
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
24 Μαΐου 2022

6+1 tips για να είμαστε πιο “smart” από τα “smartphones”

Ιδιωτική Ασφάλιση
Χρήσιμες Συμβουλές

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει, χωρίς αμφιβολία, η προέκταση του χεριού μας και πλέον αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μέσω των smartphones έχουμε συνηθίσει να ενημερωνόμαστε, να επικοινωνούμε με φίλους και συγγενείς, να διαβάζουμε τα e-mail της δουλειάς, να ψυχαγωγούμαστε και γενικά να περνάμε πολλές ώρες στο διαδίκτυο. Είτε κάνοντας scroll άσκοπα στα social media, είτε «σερφάροντας» στα αγαπημένα μας site και εφαρμογές. Όμως, αυτή η έντονη έκθεση στο διαδίκτυο, μας έχει εθίσει στη χρήση των smartphones, με αποτέλεσμα να μην είναι λίγοι εκείνοι που νιώθουν άγχος και ανησυχία, όταν δεν έχουν πρόσβαση στο κινητό τους ή όταν δεν έχουν μπαταρία.  

Έρευνες έχουν δείξει ότι η αυξημένη χρήση των κινητών μπορεί να μεταβάλει τη χημεία του εγκεφάλου με τρόπους που βλάπτουν σοβαρά την ψυχική μας υγεία, να μειώσει την παραγωγικότητά μας, αλλά και να σταθεί εμπόδιο στη δυνατότητα μας για κοινωνικοποίηση. 

Για το λόγο αυτό, συγκεντρώσαμε 7 tips, προκειμένου να περιορίσουμε τη χρήση των κινητών μας τηλεφώνων. 

Απενεργοποιούμε τις ειδοποιήσεις
Οι ειδοποιήσεις των εφαρμογών έχουν σκοπό να μας κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο πάνω από το κινητό. Συνήθως λαμβάνουμε ειδοποιήσεις για νέα μηνύματα, δημοσιεύσεις, video, email, υπενθυμίσεις ημερολογίου και άλλα πολλά. Απενεργοποιώντας τις ειδοποιήσεις, μειώνουμε αισθητά τις στιγμές που το κινητό τηλέφωνο αποσπά την προσοχή μας. 
Βάζουμε το κινητό στο αθόρυβο 
Κάθε φορά που έχουμε κάποια υποχρέωση ή βρισκόμαστε με συγγενείς, φίλους ή σε επαγγελματικό ραντεβού, καλό είναι να βάζουμε το κινητό μας στο αθόρυβο. Αν κάποιος μας αναζητήσει, μπορούμε να το δούμε αργότερα και να επικοινωνήσουμε μαζί του. Είναι καλό για εμάς, αλλά και ευγενικό προς τους άλλους, όταν είμαστε με παρέα να μην έχουμε το μυαλό μας στο κινητό. 
Κρύβουμε τις εθιστικές εφαρμογές
Καλό είναι οι εφαρμογές στις οποίες είμαστε εθισμένοι περισσότερο, είτε αυτή λέγεται “Candy Crush”, είτε “Instagram”, να τις κρύβουμε στη δεύτερη σελίδα ή μέσα σε φακέλους. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε τη συνεχή οπτική επαφή που στις περισσότερες περιπτώσεις καταλήγει στο να χρησιμοποιούμε το κινητό μας όλο και πιο πολύ.  
Απενεργοποιούμε τη δόνηση συσκευής
Πολλοί από εμάς έχουμε επιλέξει να έχουμε το κινητό μας αθόρυβο ή στη δόνηση, έτσι ώστε να μην μας ενοχλεί. Μια μέθοδος που λειτουργεί τελικά αντίστροφα, καθώς η δόνηση έχει αποδειχθεί πως μας αποσπά περισσότερο την προσοχή. 
Κινητό στο συρτάρι
Υπάρχουν στιγμές μέσα στην ημέρα που θα πρέπει να είναι αποκλειστικά αφιερωμένες σε εμάς και σε αυτό που κάνουμε. Είτε είναι η στιγμή που αθλούμαστε, είτε είναι μία οικογενειακή στιγμή, είτε ο χρόνος που περνάμε στην εργασία μας. Σε αυτές λοιπόν τις στιγμές, ιδανικό θα ήταν το κινητό μας να λείπει από το οπτικό μας πεδίο, προκειμένου να είμαστε συγκεντρωμένοι στην δραστηριότητά μας, δίνοντας σε αυτή τη μέγιστη απαιτούμενη προσοχή.
Παραδοσιακό ξυπνητήρι
Αντικαθιστούμε το ξυπνητήρι στο κινητό μας με ένα ψηφιακό ή παραδοσιακό ξυπνητήρι για το κομοδίνο μας. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να εφαρμόσουμε τον κανόνα «όχι smartphones στο υπνοδωμάτιο» που θα σταματήσει να μας αποξενώνει από τον/ την σύντροφό μας πριν και μετά τον ύπνο.  
Διαγραφή εφαρμογών
Αν έχουμε προσπαθήσει μερικά ή όλα από τα παραπάνω βήματα για να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε αλόγιστα το κινητό μας και δεν βλέπουμε πρόοδο, τότε πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα. Ένα από αυτά είναι να διαγράψουμε τις εφαρμογές που μας μαγνητίζουν σε αυτό. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις συγκεκριμένες εφαρμογές, καθώς μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε από τον υπολογιστή μας. Έτσι, θα έχουμε καταφέρει και να μειώσουμε το χρόνο που περνάμε σε αυτές τις εφαρμογές, αλλά θα έχουμε αποκτήσει και την δεξιότητα να μπορούμε να αποφασίσουμε συνειδητά πότε θα τις χρησιμοποιούμε.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ