Εταιρική Υπευθυνότητα

Στρατηγικός στόχος της Allianz Ευρωπαϊκής Πίστης είναι να συνεισφέρει στην κοινότητα μέσα στην οποία λειτουργεί. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί δράσεις σε 4 βασικούς πυλώνες με ουσιαστικό αντίκτυπο στην κοινωνία:

  • Παραολυμπιακό Κίνημα
  • Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς
  • Βιώσιμη ανάπτυξη
  • Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
Η Allianz στηρίζει την Ελληνική Παραολυμπιακή επιτροπή ως “Επίσημος Xορηγός” και τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία στις προσπάθειές τους, ενώ συμμετέχει και σε δράσεις με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τον Παραολυμπιακό αθλητισμό. Παράλληλα, υποστηρίζει τον αθλητή του Boccia και Χρυσό Παραολυμπιονίκη κ. Γρηγόρη Πολυχρονίδη, από το 2012.
Στο πλαίσιο του θετικού αντικτύπου στην κοινότητα δραστηριοποίησής της, η Allianz υλοποιεί δράσεις για τη δημιουργία μίας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς ομάδων και την παροχή των απαραίτητων εφοδίων ώστε να εξελιχθούν.
Εκτός από τη συμβολή μας στην εξάλειψη των κοινωνικών αποκλεισμών, η Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη συμμετέχει και στηρίζει δράσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Για τον στόχο αυτό, συνεργάζεται από το 2017 με το Ίδρυμα Μποδοσάκη συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Thought for Food. Έως σήμερα, έχουν υλοποιηθεί δύο σημαντικές δράσεις:
Σε μία εποχή όπου η κοινωνική προσφορά αποκτά μεγαλύτερη αξία από ποτέ, δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμά μας η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στην κατεύθυνση αυτή, ενισχύουμε τη δράση σημαντικών οργανισμών και φορέων που με το έργο τους αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των συμπολιτών μας, όπως ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση», το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Μέριμνα».