Το Κέντρο Επικοινωνίας της Εταιρίας μας με το εξειδικευμένο προσωπικό του είναι πάντα στη διάθεσή σας για να χειρίζονται οποιοδήποτε αίτημά σας, είτε είστε πελάτης μας, είτε όχι.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:

Τηλέφωνο: 77 770 110 (Ώρες λειτουργίας 8:30 -15:30, Παρασκευή 14:30)

E-mail: cyprusbranch@allianz.com.cy

Κάντε swipe για να δείτε περισσότερα

T.F.I. BROKERS
GIPS INSURANCE BROKERS
G.A.S. ATHANASIOU INSURANCE AGENTS
Υπεύθυνος
Α. Κυριάκου
Γ. Υψαρίδης
Γ. Αθανασίου
Τηλέφωνο
FAX
22200990
25382499
26911681
Διεύθυνση
57 Λεωφ. Κέννεντυ, 2ος όροφος, 1076 Λευκωσία
19 Παναγή Λαππά, 3075 Λεμεσός
21 Λεωφ. Απ. Παύλου, Γρ. 103, 8046 Πάφος

Σας παρέχουμε διαύλους επικοινωνίας για να μπορείτε να εκφράσετε τυχόν προβληματισμό σας, σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας.

Για να υποβάλλετε το παράπονό σας, μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Υποβολής Παραπόνου, αποστέλλοντάς την με όποιον τρόπο από τους παρακάτω σας εξυπηρετεί:

Έντυπη Φόρμα
- μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση cyprusbranch@allianz.com.cy
- ταχυδρομικά, στη διεύθυνση:
Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη Μονοπρόσωπη Α.Α.Ε. - Υποκατάστημα Κύπρου
Λεωφόρος Τζων Κέννεντυ 23, 1075
Λευκωσία, Κύπρος

  1. Όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε, η Εταιρία μας, μέσω κατάλληλης διαδικασίας επιβεβαιώνει την παραλαβή της Φόρμας Υποβολής Παραπόνου και προχωράει άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να σας απαντήσει εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.
  2.  
  3. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία διαχείρισης και επίλυσης του παραπόνου σας από την Εταιρία μας δεν διακόπτει την παραγραφή των έννομων αξιώσεών σας. Σε περίπτωση που η απάντησή μας δεν σας ικανοποιεί, έχετε το δικαίωμα να απευθυνθείτε για εξωδικαστική λύση στις Αρχές, όπως ενδεικτικά στον Ενιαίο Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοικονομικής Φύσης ή στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.